Hoppa till innehåll

Min Julafton

Jag tänkte berätta lite om min julafton! Jag vaknade innan klockan åtta och ville såklart få ut det mesta av dagen. Eftersom jag hade sagt till min systers familj att jag skulle vara där vid.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag tänkte berätta lite om min julafton! Jag vaknade innan klockan åtta och ville såklart få ut det mesta av dagen. Eftersom jag hade sagt till min systers familj att jag skulle vara där vid halv tio och säga hej, så passade jag på att slå in mina ätbara klappar med celofanpapper (godis och knäckebröd), eller lägga i små celofanpåsar. Himla tjusigt, och finare än att lägga i typ matlådor som jag gjorde förut.

 
Jag tog en promenad till nästa anhalt (systers familj), och även om det inte fanns någon snö, så var det himla fint med frost på marken och ljust ute. Köket där var helt nyrenoverat, så det var jättespännande att se (jag har inte varit där på säkert en månad). Jag är väldigt imponerad av den fina renoveringen och att de precis (nåja, nästan) blev klara till jul. Jag gav bort min “årliga” kakburk, denna gång innehållande sex sorters kakor. 

 
Min Julafton - Baka Sockerfritt
 
Min Julafton - Baka Sockerfritt
 
 
Väl hemma igen så fixade jag till den mat som jag inte kunde ha förberett dagarna innan. Det gjordes röror och rullades köttbullar bland annat. Jag hade till och med någon timme över, som jag spenderade med att pilla med företaget. Sedan kom alla gäster och medan de tittade på Kalle Anka (jag gillde det lilla jag såg av Dorsin), fixade jag och Artur maten och uppläggningen. Oj, så mycket god mat! Dock tittade den gravade laxen och brien hånfullt på mig. Kan hände att jag åt lite laxtårta som innehöll lite rökt lax. Hrm.
 
Senare på kvällen hade vi en enkel presentöppning. Vi hade en present var som skulle slumpas ut, men inte så mycket mer. Dock fick faktiskt jag och Artur lite extra presenter, lyx! Den lille bebisen fick också julklappar, hurra (kläder och en monsterbok)! Jag och min familj (föräldrar och systers familj) kommer ha lilljulafton på söndag, och då kommer vi växla våra presenter. Fast jag kunde inte hålla mig från att öppna en present innehållande en gravidkudde. Nu ska jag bara tvätta fodralet, och sen ska jag börja använda den.
 
Ännu lite senare, efter att föräldrarna gått hem, spelade jag och de tre brorsorna lite hederligt sällskapsspel – Kasta gris och Finns i sjön. Jag vann mest! Jag tog även en promenad, jag kände att det behövdes. Då hade det börjat snöa också (önskar att det hade kommit någon dag tidigare dock)!

 
Min Julafton - Baka Sockerfritt