Hoppa till innehåll

Min nyårsafton på Yasuragi!

Tänk att det är 2015! Jag hoppas ni alla haft en underbar nyårsafton, vad ni än tagit er för! Jag och Artur bestämde oss för att fly det klassiska firandet, och spendera tiden på Yasuragi.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Tänk att det är 2015! Jag hoppas ni alla haft en underbar nyårsafton, vad ni än tagit er för! Jag och Artur bestämde oss för att fly det klassiska firandet, och spendera tiden på Yasuragi istället och ta deras nyårspaket. Det var ett bra och skönt beslut, och härligt att slippa den stress som ett nyårsfirande kan föra med sig.

 
Vi kom dit vid tre och bytte snabbt om på rummet och hann precis till en introduktionsinformation redan vid halv fyra. Där berättades det om bassängerna/de varma källorna och hur man skulle tvätta sig innan. Efter det såg vi att tiden passade bra att gå på en av alla de “aktiviteter” som fanns att gå på. Det var zenmeditiation. Behöver jag säga att det inte var min grej? Det gick mest ut på att sitta obekvämt och andas. Det kan jag redan, tack så mycket. 
 
Men nu var det dags för lite badande tyckte Artur och jag! Vi tvättade av oss (de har speciella omklädningsrum där man ska tvaga sig, väldigt speciellt), och testade de varma källorna utomhus. Det var riktigt skönt med varmt vatten! Sedan kan jag tillägga att vi fick badkläder på plats, så jag hade inte tagit med mig några. Big mistake, kan jag tala om! Det var de hemskaste baddräkterna som denna värld skådat! Jag fick ta en jättestor storlek, och ändå tyckte jag att den inte täckte något. Drog jag ner den vid grenen, åkte det istället ner över brösten. Vad vill man helst visa?
 
Vid klocka sex var det middag, och den var god! De sa att fisken var färsk och hade varit fryst i 72 timmar, så till och med gravida kunde äta det! Det gjorde mig väldigt glad! Det var två förrätter som i sin tur bestod av två delar. Först kom pilgrimsmussla och rökt lax in, och därefter friterad sushi och en nudelsoppa med tryffel. Till varmrätt var det oxfilé (som jag tyvärr till en början fick sända tillbaka, då den var röd) och efterrätt en blodgrapesorbé med chokladtyffel. Mums! Efter att vid niotiden ha badat en gång till gick vi upp till baren och beställde in mer sushi. Vid tolvslaget gick vi ut på terassen. Dock såg vi typ inga fyrverkerier, då dimman låg rätt tätt. 
 
Idag ställde vi kockan på åtta (visst är vi hurtiga? Men vi ville hinna med en del saker innan det var dags att åka), och gick direkt och simmade några längder (en halv kilometer cirka). Jag tog det väldigt lugnt så inte magen skulle spänna till hela tiden. Sedan blev det frukostbuffé, som jag längtat efter så länge! Det fanns bröd, youghurt och musli (massa sorter av varje), äggröra, bacon, smoohties, juicer, ägg, lax, chiapudding, keso, pålägg, och japanska saker såsom misosoppa, energisallad, japansk omelett etc etc. Jag blev rätt mätt kan jag tala om.
 
Vid halv elva körde vi ytterligare en aktivitet, vilken var Do-in, som är en slags självmassage. Denna aktivitet gillade jag, och det var rätt skönt! Fast jag hade ju föredragit om det var någon annan som masserade mig… Sedan blev det en halvtimmes slappande i den tysta loungen där jag låg på en slags liggande stol som rörde sig. En sådan vill jag ha hemma! Här skulle jag kunna sova. Artur tyckte däremot inte denna stol var så bra, eftersom han blev smått åksjuk. Vid halv tolv, tog vi en tio minuters fika i raw caféet som fanns (det gillade jag!). Vi valde en bountymuffin och en raw brownie. Brownien var jättegod! Klocken tolv checkade vi ut efter en härlig vistelse. Förhoppningsvis är jag lite mer avslappnad, men det var i ärlighetens namn svårt att släppa massa tankar som jag har. Hur som helst har jag stora förväntningar på 2015! Speciellt efter mars!
Min nyårsafton på Yasuragi! - Baka Sockerfritt

Jag i rummet med min yakutan på (som en kimono).

Min nyårsafton på Yasuragi! - Baka Sockerfritt
 
Jag hade velat ta massor utav bilder, men det är rätt svårt att gå omkring och fota just på ett spa…
Min nyårsafton på Yasuragi! - Baka Sockerfritt
Raw fika!