Hoppa till innehåll

Min påskafton!

Vilket fantastiskt väder påskafton bjöd på! I alla fall för oss. Vi åkte över dagen till Arturs pappas landställe (en bit utanför Katrineholm), och där kunde jag för första gången gå.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vilket fantastiskt väder påskafton bjöd på! I alla fall för oss. Vi åkte över dagen till Arturs pappas landställe (en bit utanför Katrineholm), och där kunde jag för första gången gå utan jacka och Vincent slapp för en gångs skull vantar för en stund (och därmed mössa eftersom han alltid vill slita av den). Ljuvligt och välbehövligt med både sol och värme.
 
Det är inte helt lätt att åka bort allt för tidigt på dagen när man har en liten hemma. Bara packningen fyrdubblas (minst), och eftersom det bara går att göra i ordning sig en i taget tar allt inte bara tre gånger så lång tid, utan snarare nio. Sedan åkte vi också världens omväg på väg dit, så vi kom inte fram förrens efter tolv. Pust!
 
Väl framme så blev vi bjudna på en riktigt fin ärtsoppa och smörgåsar. Jag rukar vara lite skeptisk mot ärtsoppa, men det är förmodligen för att jag förknippar det med en beige/brun röra med klumpar i. Denna var riktigt fräsch och smakade mycket av pepparrot. Ser ni vilken fin grön färg den har?
 
 
Min påskafton! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Eftersom det blev kanske 13 grader utomhus, gick vi ut och fikade direkt efter lunchen. Det kändes skönt att få sitta och äta/fika utomhus för första gången i år. Åh, äntligen lite värmande solsken! Jag hade tagit med bland annat hälsosamma bountybitar. Uppskattat får jag hoppas.
 
 Min påskafton! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Här nedan ser ni landstället. Ett mycket fint hus med stora ytor runt. De har precis byggt en ny entré, därav den grönblåa på taket.
 
 
Min påskafton! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Vi gick all en promenad efter fikat. Vi hälsade på hästar, kor, får och en gris. Himla roligt tyckte vi nog alla, men mest Vincent. Det var till och med en ko som slickade på Vincents hand, vilket han skrattade förtjust åt. Nedan hälsar han på en av hästarna.
 
 
Min påskafton! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Sist åt vi en härlig påskmiddag med massor utav gott! Godast var nog den fräscha laxen i ugn. Det verkade även Vincent tycka. Ojoj, vad han proppade i sig lax!
 
Min påskafton! - Baka Sockerfritt
 
 
 
På väg hem körde jag bilen. Jag kör så sällan, och att köra bil är inget jag tycker är speciellt roligt. Men det är viktigt att håll igång körandet, och i alla fall köra ett par gånger per år (ja, jag vet att det är supersuper lite)… Vi åkte rätt tidigt vid halv sju, och var hemma knappt två timmar senare. Mycket bilkörande den dagen! Men det var det förstås värt.
 
Nedan bjuder jag på en bild på mig själv! Inte den bästa kanske, men det kan vara knepigt att få till en bild (och få tid för att ta en) med en liten skrutt som gillar att krypa och dra i allt (knappast barnsäkert ställe det där).
 
 
Hoppas ni får en fortsatt fin påskdag och annandag påsk!
 
 
Min påskafton! - Baka Sockerfritt