Hoppa till innehåll

Min Sarah Bernhardt

        Jag föll just över det här receptet igen och vill även påminna er om denna godbit – mina Sarah Bernhardt utan tillsatt socker! En riktig klassiker – fast.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Min Sarah Bernhardt - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag föll just över det här receptet igen och vill även påminna er om denna godbit – mina Sarah Bernhardt utan tillsatt socker! En riktig klassiker – fast i en mer hälsosam tappning då!

Botten görs med mandelmjöl och äggvita. Den chokladiga fyllningen består av grädde och mörk choklad (utan tillsatt socker). Sist men inte minst doppas varje Sarah Bernhardt i smält choklad! Hur lyxigt blir inte detta till fikan??
 

 

Min Sarah Bernhardt - Baka Sockerfritt

  

Sarah Bernhardt – ca 6 till 8 stycken

Botten:
1 äggvita
1 dl mandelmjöl
1 msk sockerersättning

Chokladkräm:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3/4 dl vispgrädde
2 tsk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Chokladöverdrag: 
ca 60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
lite kokosolja

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen (jag toppar “undersidan”). Ställ gärna i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.

Chokladöverdrag
Smält chokladen. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen. 

 

 

Min Sarah Bernhardt - Baka Sockerfritt