Min Sarah Bernhardt
Jag föll just över det här receptet igen och vill även påminna er om denna godbit – mina Sarah Bernhardt utan tillsatt socker! En riktig klassiker – fast.. Läs mer


Botten görs med mandelmjöl och äggvita. Den chokladiga fyllningen består av grädde och mörk choklad (utan tillsatt socker). Sist men inte minst doppas varje Sarah Bernhardt i smält choklad! Hur lyxigt blir inte detta till fikan??

Sarah Bernhardt – ca 6 till 8 stycken
Botten:
1 äggvita
1 dl mandelmjöl
1 msk sockerersättning
Chokladkräm:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3/4 dl vispgrädde
2 tsk sockerersättning
1 krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
ca 60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
lite kokosolja
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.
Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen (jag toppar “undersidan”). Ställ gärna i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.
Chokladöverdrag
Smält chokladen. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.
