Hoppa till innehåll

Min semmelwrap!

      Nu börjar semmeldagen så smått närma sig på riktigt – den infaller om tre veckor! Det betyder att det ändå finns gott om tid för alla som vill svänga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Min semmelwrap! - Baka Sockerfritt
 
 
 

Nu börjar semmeldagen så smått närma sig på riktigt – den infaller om tre veckor! Det betyder att det ändå finns gott om tid för alla som vill svänga ihop minst ett gäng semlor – eller varianter av semlor! En härlig semmelvariant är ju utan tvekan semmelwrapen. En gammal goding som följer med mig varje år. Därför måste jag givetvis tipsa om den igen! Jag tror nog att alla av er vet vad detta är för en typ av semla – alltså en “wrap” innehållande mumsig mandelmassa och grädde. Denna klär jag med bakplåtspapper och knyter ihop med ett snöre. Testa!

 

Min semmelwrap! - Baka Sockerfritt

 

Semmelwrap – 1 wrap

Wrap:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde/mjölk
½ msk fiberhusk
1 tsk sockerersättning
½ tsk bakpulver
1 krm kardemumma
½ krm vaniljpulver

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk grädde
½ msk sockerersättning
1-2 droppar bittermandelarom

Grädde till fyllning (mostavarnde ca ½ dl ovispad)

Smör till stekning

Wrap
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt).

Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser noga.

Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även på grädde på mandelmassan. Vik försitigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.

 

 

Min semmelwrap! - Baka Sockerfritt