Hoppa till innehåll

Mina Bounty!

Mina arbetsdagar på plats på ett av de företag jag jobbar hos börjar närma sig sitt slut. Jag är fortafrande kvar till och med nästa vecka, men jag vill ändå passa på att baka lite gottis.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mina arbetsdagar på plats på ett av de företag jag jobbar hos börjar närma sig sitt slut. Jag är fortafrande kvar till och med nästa vecka, men jag vill ändå passa på att baka lite gottis och bjuda på! I ärlighetens namn hade jag tänkt göra twix, då det var såååå länge sen jag gjorde denna skapelse. Men eftersom jag hade för lite grädde kvar föll valet på en annan ljuvlig skapelse – “Bounty” (kokosgodis)!
 
Mina bountybitar är ett av de godis som jag tycker mest om. De har en härlig kokosfyllning och är doppade i choklad (jag körde hälften ljus, hälften mörk). Kokos och choklad måste jag säga är två smaker som är fantastiska ihop. By the way är detta ett utmärkt påskgodis!
 
 
 
 
Mina Bounty! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Bountybitar – 30 stycken

60 gram smör
ca 3 ½ -4 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap clear
3 msk sukrin melis (eller annan florsötning)
ev. lite vaniljpulver

150 gram valfri choklad, utan tillsatt socker
ev. en klick kokosolja

Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10-15 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp/frys. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad. Förvaras i kylskåp.

 

Tips: Mixa riven kokos för en jämnare massa. Då kan runt 10-20% mer kokos behövas.

 
 
 
 
Mina Bounty! - Baka Sockerfritt
 
Mina Bounty! - Baka Sockerfritt
 
Mina Bounty! - Baka Sockerfritt
 
Mina Bounty! - Baka Sockerfritt