Hoppa till innehåll

Mina hälsosamma dammsugare

Jag har gjort hälsosamma dammsugare några gånger tidigare, vilket alltid har varit enormt gott! Det har varit så gott och uppskattat att jag fått beställningar från vänner och bekanta att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har gjort hälsosamma dammsugare några gånger tidigare, vilket alltid har varit enormt gott! Det har varit så gott och uppskattat att jag fått beställningar från vänner och bekanta att baka detta även till dom! Bra betyg va? Jag har faktiskt även försökt mig på den “vanliga” varianten (de mindre hälsosamma), men de kan jag säga inte ens blev hälften så goda. Nä, det är bäst att hålla sig till denna variant om ni frågar mig! För en lchf-variant får ni spana in mitt tredje e-Magasin.

 
I skrivande stund sitter jag på ett espresso house och jobbar med mitt företag. Jag har just varit på en introträff för mentorskap (Ung & Eget), och jag ser så fram emot att få en metor som kan hjälpa mig att få en skjuts i företagandet. Det är himla svårt det här med att driva eget kan jag meddela (speciellt som jag jobbat heltid med något helt annat), och jag tar tacksamt emot all hjälp jag kan få! Jag blev även haffad av en av de som jobbade ideellt där, och som jag haft kontakt med förut. Han berättade en sådan rolig sak, som jag kan berätta mer om under nästa vecka. Ibland blir jag stolt över mig själv! Snart blir det dags för att besöka BB-Sophia (det BB jag har valt att föda) för att få en rundvandring. Som jag längtat! Jag tror det är jättebra att få en kontakt och besöka sitt BB. Det blir lättare att ställa in sig och visuelaisera det hela då.
 
 
Mina hälsosamma dammsugare - Baka Sockerfritt
 
 
Dammsugare med dadlar – 8 stycken 

Chokalddegen:
80 gram dadlar
½ dl mandelmjöl/hasselnötsmjöl
½ dl riven kokos
1 msk kakao
2 krm arraksarom
ev. 20 gram smör
ev. 1 msk kaffe eller vatten

Mandelmassa:
2 ½ msk äggvita
2 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
2 1/2 msk sötströ

Dekoration:
50 gram choklad

Chokladdegen
Blanda alla ingredienser till degen och forma sex små längder utav den. Tillsätt vatten/mer kaffe om du vill ha en lösare smet. Tänkt på att degen stelnar vid kyla, så låt gärna degen stå kallt ett tag

Mandelmassa
Blanda ingredienserna till mandelmassan, låt stå kallt i ca 10 minuter. Lägg därefter degen mellan två bitar bakplåtspapper och kavla ut till en avlång fyrkant, ta bort det översta pappret. Klä försiktigt de små chokladlängderna med massan. Hjälp gärna till med bakplåtspappret mandelmassan är utkavlad på, då massan kan gå sönder om du med fingrarna drar upp massan på längderna. 

Smält chokladen och doppa/häll chokladen på dammsugarnas kanter! Låt stelna.

 

Mina hälsosamma dammsugare - Baka Sockerfritt
 
Mina hälsosamma dammsugare - Baka Sockerfritt