Hoppa till innehåll

Mina Peanut Butter Cups!

    Idag måste jag bara tipsa om ett av mina favoritgodis – Peanut Butter Cups. Jag är så glad över att det går att göra hälsosamma varianter på detta! Detta har roligt, och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Mina Peanut Butter Cups! - Baka Sockerfritt 

 

Idag måste jag bara tipsa om ett av mina favoritgodis – Peanut Butter Cups. Jag är så glad över att det går att göra hälsosamma varianter på detta! Detta har roligt, och inte så konstigt, nog blivit ett av mina mest populära recept. Och var också ett av mina tidigast skapade! Dessa peanut butter cups blir minst sagt ett perfekt lördagsgodis.

Peanut butter cupsen har den där härliga blanding mellan sött och salt, knaprigt och mjukt. Och så vet vi väl alla vid det här laget att choklad och jordnötssmör är fantastiskt gott tillsammans. Här använder jag färdigköpt jordnöttsmör, men det går givetvis att göra eget! 

 

Mina Peanut Butter Cups! - Baka Sockerfritt

 

 

Peanut Butter Cups – 10 stycken

Botten:
20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
⅔ msk sockerersättning
2 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram jordnötssmör, osötat (men får gärna vara salt)
½ msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften ljus/hälften mörk)
ev. kokosolja
 

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör med sötning. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja för att få den mer lätthanterlig). Häll först på den ena chokladen och därefter den andra ovanpå kakan och jordnötssmöret. Fördela ut chokladen med en liten sked. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna. Servera gärna kakorna med chokladdelen underst och pudra med sötning i florformat.

 

 

Mina Peanut Butter Cups! - Baka Sockerfritt