Hoppa till innehåll

Mina Peanut Butter Cups

Vad länge det var sedan jag gjorde mina älskade, älskade Peanut Butter Cups! Jag hade förut en period då jag gjorde dessa minst ett par gånger i månaden. Riktigt uppskattade och har alltid.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Vad länge det var sedan jag gjorde mina älskade, älskade Peanut Butter Cups! Jag hade förut en period då jag gjorde dessa minst ett par gånger i månaden. Riktigt uppskattade och har alltid blivit omtyckta då jag bjudit på dom. De passar liksom som lyxigt snack till sig själv, att bjuda på som fika eller att ge bort i present! Jag har använt mig utav mitt egna jordnötssmör (superlätt att göra), och använt mig utav en choklad sötad med steviaglykosider.

 
 
Mina Peanut Butter Cups - Baka Sockerfritt
 

Marjas Peanut Butter Cups 
 10 stycken

Botten:
20 g rumsvarmt smör 
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
⅔ msk sötströ
2 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 g jordnötssmör

Toppa med:
80 g choklad, utan tillsatt socker (gärna hälften ljus, hälften mörk)
ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Toppa med
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja). Häll först på den ljusa chokladen och därefter den mörka ovanpå kakan och jordnötssmöret. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna.

Mina Peanut Butter Cups - Baka Sockerfritt

Mina Peanut Butter Cups - Baka Sockerfritt