Hoppa till innehåll

Mina svar på frågestund, del 2

Nu fortsätter jag med svar på frågestunden! Del 1 hittar ni HÄR.     – En lite roligare fråga (men jag har alltid undrat): äter du/ni allt som du bakar? Det ser ju.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu fortsätter jag med svar på frågestunden! Del 1 hittar ni HÄR.
 
 
– En lite roligare fråga (men jag har alltid undrat): äter du/ni allt som du bakar? Det ser ju jättegott ut… men den evige (icke effektiva) bantaren i mig får lite ångest 🙂 Jag bakar själv så det är inte så att jag bara lever på rötter och blad.
 
En av de vanligaste frågorna jag får, haha! Jag äter inte allt, men majoriteten! Det jag inte äter upp äter vänner eller familj på fikor, eller så ger jag bort. Artur äter en del så klart. De som underlättar uppätandet är att jag i de flesta fall gör små satser. De bakverk jag bakar räcker ofta till 1-4 portioner. Jag äter nog motsvarande 1 portion per dag. Mums!
 
 
– Jag undrar vad du använder för mixer när du bakar. Kan du rekommendera någon?
 
Den mixer av de som jag haft i mitt bakningsliv som jag tycker är bäst är från Bosch. Efter att nu ha googlat så hittar jag den HÄR.
 
 
– Hur kom du på idèn med att baka socker- och glutenfritt? Och vart får du alla idèer till nya bakverk? 🙂
 
För snart fyra år sedan hade jag en liten extra lugn period i mitt liv. Ovanligt! Och det började klia i fingrarna efter att hitta på något kul. Jag har alltid älskat att baka, men hade då nästat slutat helt med detta på grund av att jag ville leva hälsosamt. Innan low carb hade blivit “stort”, valde jag bort snabba kolhydrater. 
 
Efter att saknaden efter bakningen blev stort i kobination med denna lugna period, gjorde att jag slog ihop mina två stora intressen. Jag började baka hälsosamt oc kom på namnet “Baka Sockerfritt”! Här bakade jag efter den devisen jag tror på: utan gluten och utan tillsatt socker!
 
Idéerna till mina bakverk får jag bland annat då jag känner efter vad jag är sugen på och vad för ingredienser jag har hemma. Kanske gör jag om ett av mina tidigare recept, eller finner inspiration från webben eller en kokbok. Då och då går jag på efterfrågan, folk som vill ha mer raw/äggfria/mjölkfri recept osv.
 
 
– Om du bara får välja två stycken; vilka är dina bästa recept?
 
Mycket, mycket svår fråga! Hm, om jag skulle välja två väljer jag nog idag Marjas Peanut Butter Cups samt Päron- och kanelkaka. De är underbart goda!
 
 
 
Mina svar på frågestund, del 2 - Baka Sockerfritt