Minicheesecakes med blåbär (no bake)
Om du är sugen på något fräscht – som dessutom inte kräver ugn och som är/kan bli veganskt – gör då dessa (frusna) minicheesecakes med Läs mer


Minicheesecakes med blåbär – 3 till 4 stycken
Botten:
2 färska dadlar, urkärnande
½ dl cashewnötter, naturella
1/3 dl valnötter
1 msk kokosolja
Blåbärsfyllning:
2-3 färska dadlar, urkärnade
1 dl cashewnötter, naturella (som ska blötläggas)
1 dl blåbär, frysta
2 msk kokosmjölk
ev. sötning (ex. 2 tsk honung/lönnsirap)
Ev. topping:
½-1 dl blåbär, frysta
1-2 tsk flytande sötning såsom honung/lönnsirap
Börja med att blötlägga 1 dl cashewnötter i minst ett par timmar (till fyllningen).
Botten
Mixa nötterna till en finmalen konsistens. Blanda därefter med resterande ingredienser (med mixer eller för hand). Tryck ut i botten av muffinsformar.
Blåbärsfyllning
Häll av vattnet från de blötlagda nötterna. Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Söta efter smak. Fördela ovanpå bottendelarna.
Ev. topping
Tina blåbären en aning. Mosa samman med sötning. Fördela ovanpå fyllningen. Frys, men låt stå framme en kort stund innan servering.


