Minipåskpajer
Idag vill jag bjuda på mer påskinspiration när det gäller bakandet, och det är små påskpajer i portionsformat som passar perfekt till påskfikat/efterrätten! Jag nämnde tidigare att jag.. Läs mer


Grunddeg:
20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
ev. lite kanel
Extra till topping:
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk sötströ
5 gram rumsvarmt smör
Fyllning :
1-2 persikohalvor (konserverade i fruktjuice)
Grunddeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. Tryck ut ca ¾-delar av degen i bottnen av tre bullformar.
Fyllning
Skär persikohalvan/halvorna i skivor och fördela på bottnen.
Topping
Blanda ingredienserna i den resterande degen från grunddegen. Strö detta på persikoskivorna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.