Hoppa till innehåll
Open navigation

Minipåskpajer

Idag vill jag bjuda på mer påskinspiration när det gäller bakandet, och det är små påskpajer i portionsformat som passar perfekt till påskfikat/efterrätten! Jag nämnde tidigare att jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag vill jag bjuda på mer påskinspiration när det gäller bakandet, och det är små påskpajer i portionsformat som passar perfekt till påskfikat/efterrätten! Jag nämnde tidigare att jag köpte hem persikohalvor konserverade i fruktjuice, och det har jag även använt mig utav i dessa små söta portionspajer. De små pajerna är dessutom svagt smaksatta med kanel. De formar jag har använt mig utav är så kallade bullformar av papper (köpt i vanlig mataffär). Dessa formar är lite bredare (större area) än muffinsformar, vilket gör dom mer passande till att göra portionspajer i.
 
Nu ikväll ska jag på ett spännande mingel och event med Risenta. Det ska bli väldigt intressant, och något jag får berätta mer om senare! Och det kommer bli jättekul att träffa andra med liknande intresse som jag själv har!
 
 
Minipåskpajer - Baka Sockerfritt
 
Minipåskpajer – 3 stycken

Grunddeg:
20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
ev. lite kanel

Extra till topping:
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk sötströ
5 gram rumsvarmt smör

Fyllning :
1-2 persikohalvor (konserverade i fruktjuice)

Grunddeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. Tryck ut ca ¾-delar av degen i bottnen av tre bullformar.

Fyllning
Skär persikohalvan/halvorna i skivor och fördela på bottnen.

Topping
Blanda ingredienserna i den resterande degen från grunddegen. Strö detta på persikoskivorna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Minipåskpajer - Baka Sockerfritt