Hoppa till innehåll

Minisemlor

Istället för att köpa mig en semla, gör jag mina egna! Självklart utan vanligt socker och vetemjöl! Räcker till fyra stycken små.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Semlor
Portioner: 4 små semlor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Bullar

Mandelmassa + gräddfyllning

Instruktioner

Bullar

  • Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ut det rumsvarma smöret. Rör ner äggvispet. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Forma till fyra runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills bullarna fått lite färg. Låt svalna
  • Rör ner äggvispet och låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  • Forma till fyra runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills bullarna fått lite färg. Låt svalna

Mandelmassa + gräddfyllning

  • Vispa grädden hård (smaksätt gärna med lite extra sötning och vanilj).
  • Blanda mandelmjöl, stevia strö, vaniljpulver och bittermandelarom. Ta även 10 gram av den vispade grädden och rör ner.
  • Skär av toppen av bullarna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda.
  • Klicka mandelfyllningen i groparna och toppa med vispgrädden. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!