Minisemlor
Istället för att köpa mig en semla, gör jag mina egna! Självklart utan vanligt socker och vetemjöl! Räcker till fyra stycken små.. Läs mer

40 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF, Semlor
Servings: 4 små semlor
Ingredients
Bullar
- 15 gram rumsvarmt smör
- 1 st ägg
- 1 ¼ dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 3/4 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
Mandelmassa + gräddfyllning
- ¼ dl mandelmjöl
- 3/4 dl vispgrädde
- ½ msk stevia strö
- ½ krm vaniljpulver
- 1 droppe bittermandelarom
Instructions
Bullar
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ut det rumsvarma smöret. Rör ner äggvispet. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Forma till fyra runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills bullarna fått lite färg. Låt svalna
- Rör ner äggvispet och låt stå och svälla i ca 10 minuter.
- Forma till fyra runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills bullarna fått lite färg. Låt svalna
Mandelmassa + gräddfyllning
- Vispa grädden hård (smaksätt gärna med lite extra sötning och vanilj).
- Blanda mandelmjöl, stevia strö, vaniljpulver och bittermandelarom. Ta även 10 gram av den vispade grädden och rör ner.
- Skär av toppen av bullarna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda.
- Klicka mandelfyllningen i groparna och toppa med vispgrädden. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!