Hoppa till innehåll

Mitt Julbord

Jag försöker njuta av fulla muggar utav denna ledighet innan julafton. Jag kan fortfarande knappt förstå det fantastiska faktum att jag istället för bara två dagar i sträck är ledig från.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag försöker njuta av fulla muggar utav denna ledighet innan julafton. Jag kan fortfarande knappt förstå det fantastiska faktum att jag istället för bara två dagar i sträck är ledig från mitt jobb i TIO dagar. TIO! Det är typ en halv evighet att vara ledig. Men ni vet ju vid det här laget att “ledig” betyder att jag istället satsar på mitt företag. Och nu även en del julbestyr.

 
I lördags var vi fyra tjejor och två barn hemma hos mig och bakade pepparkakor (Rosendals, med socker). Det var jättemysigt och kul att ha lite kvalitéts tjejtid. Jag fick även köpa en “babysjal/wrap” av mamman i gruppen. Redan vid klockan fem på kvällen var Artur och jag i stan för att äta middag på Smak (Stockholm). De har en meny som kallas “förkväll” som är extra billig, och som då börjar lite tidigare (innan klockan sex). Upplägget utgår från att varje rätt har en specifik smak som står i fokus. Jag tyckte att stället var bra och riktigt snyggt inrätt för att vara relativt billigt!
 
Igår skulle jag och Artur ta och äta lunch i Nyckelviken hade vi tänkt. Det vi inte visste var att caféet var stängt. Så besvikna vi blev! Vi fick istället ta och bege oss till Nacka Forum. Förutom allt bakande och ätande har jag även börjat båda dagarna med att ta en joggingtur. Perfekt start på dagen!

 
Nu är det inte lång tid kvar till julafton och all mat som ska lagas och bjudas på. Vi kommer ha lite knytis där gästerna tar med sig någon sak själva. Eftersom vi kommer att vara hemma hos oss, kommer det såklart ändå innebära att vi kommer stå för säkert 80% av maten. Det blir ju lite så automatiskt.
Vad kommer ni ha på ert julbord? Har ni någon favorit?
 
Vårt julbord kommer förmodligen bestå utav: Lax i ugn med västerbottenröra, skinka, prinskorv, köttbullar med kryddpeppar, laxtårta, ägghalvor, någon snitt, olika sillar, janssons/gratäng, potatis, rödbetssallad, ostar, bröd, blomkålsmos, rökt och gravad lax. Typ. 
 
Egentligen ville jag ha mer fokus på det gröna, och mindre kött. Men det var inte så populärt. I så fall vill jag ha mer fisk, men kruxet är ju att jag inte “får” äta rökt och gravad lax (inkl. laxtårtan som innehåller just det). Lite sorgligt, eftersom det är mina favoriter på julbordet. Plus brie som jag heller inte får äta. *Suck*
 
 
Mitt Julbord - Baka Sockerfritt
 
Mitt Julbord - Baka Sockerfritt
 
Mitt Julbord - Baka Sockerfritt
 
Pimpade pepparkakor

 
Mitt Julbord - Baka Sockerfritt
 
De två första rätterna på Smak. Den vänsta har citron i fokus, och den högra wasabi.

 
Mitt Julbord - Baka Sockerfritt
 
På vägen till Nyckelviken