Hoppa till innehåll
Open navigation

Mitt tips till den perfekta “gå bort-presenten! – Chokladplattor

Ska du bort på någon bjudning? Kanske på en middag eller fest och inte vet vad du ska ta med? Mitt tips är att göra fina chokladplattor! Det går på fem röda och känns sådär perfekt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ska du bort på någon bjudning? Kanske på en middag eller fest och inte vet vad du ska ta med? Mitt tips är att göra fina chokladplattor! Det går på fem röda och känns sådär perfekt lyxigt att ge bort. Chokladplattor  är garanterat uppskattat av alla som gillar choklad. Välj gärna en en choklad utan tillsatt socker, eller annars en choklad med minst 70 % kakaohalt. 
Det du behöver göra är att först smälta chokladen. Jag gör det i mikron under ca 1 minut med en paus i mitten för omrörning. Därefter fördelas chokladen ut i klickar/cirklar på en bit bakplåtspapper. Toppa dina chokladplattor med vad du tycker passar och har tillgång till! Jag gjorde det med mandlar, tranbär, pumpafrön och små bitar av choklad.
 
Chokladplattorna skulle till Arturs pappa, men av en olycklig slump (?) glömde Artur kvar dessa hemma. Så nu har han ätit upp allihop.
Sugen på ännu fler tips på ätbara små presenter att ge bort? Tur att jag har ett tema som just består utav “Ätbara gåvor“! Kika in!
 
 
 
Mitt tips till den perfekta "gå bort-presenten! - Chokladplattor 5
 
Mitt tips till den perfekta "gå bort-presenten! - Chokladplattor 7