Hoppa till innehåll
Open navigation

Mjölfri brownie med kokosolja

Choklad måste vara det godaste jag vet här i världen! Jag tycker så mycket om att baka med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Choklad måste vara det godaste jag vet här i världen! Jag tycker så mycket om att baka med kakao och chokladsmaker. Tänk att vissa inte tycker om choklad? Det övergår mitt förstånd! Jag testade på att göra en brownie med väldigt enkla ingredienser som inte skulle innehålla smält choklad, vara mejerifri och utan nötter. En hel del kriterier som skulle uppfyllas med andra ord. 

Det blev en god brownie, men den fick dock inte full pott från mig. Nästa gång ska jag ta och vispa äggen tror jag bestämt (för att få den något luftigare, och för att den smakade lite ägg)! Jag lägger ändå upp receptet för er som vill experimentera vidare, och vill ha något enkelt att baka! Jag återkommer säkerligen med ett förnyat recept på detta innan april tar slut.
 
 
 
 
Mjölfri brownie med kokosolja - Baka Sockerfritt

 

 

Mjölfri brownie med kokosolja – 4 bitar

3 ägg
1 dl sukrin gold
½-⅔ dl kakao
½ dl kokosolja
1-2 krm vaniljpulver
½ krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan. Vispa upp äggen något. Blanda samman alla ingredienser till en slät smet. Klä en liten fyrkantig form (min är 10X13 cm) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 

 

Mjölfri brownie med kokosolja - Baka Sockerfritt

 
Mjölfri brownie med kokosolja - Baka Sockerfritt
 
Mjölfri brownie med kokosolja - Baka Sockerfritt