Mjölfria chocolate chip cookies
De här kakorna är lite som om en chokladkaka och brownie hade gift sig. Riktigt chokladig och allmänt underbar med andra ord! Chokladkakorna är gjorda med båda Läs mer

De här kakorna är lite som om en chokladkaka och brownie hade gift sig. Riktigt chokladig och allmänt underbar med andra ord! Chokladkakorna är gjorda med båda mandel- och jordnötssmör och innehåller inget slags mjöl. Givetvis har jag tillsatt generöst med chokladbitar i kakdegen! Även degen blev så god, och jag kan tänka mig att en inte så orelevant del storleksmässigt “råkade” försvinna. Mmm…
Mjölfria chocolate chip cookies – 6 stycken
1 ägg
20 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl mandelsmör
½ dl jordnötssmör (osötat)
1 ½ – 2 msk kakao
1 ½ – 2 msk sockerersättning
½ msk vatten
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom mörk choklad noga. Grovhacka choklad och rör ner med en sked. Rulla kakdegen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ca 1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.