Hoppa till innehåll

Mjuk bananpepparkaka (mejerifri)

Om enbart två dagar är det första advent, och det är dags att börja planera julbakandet (om du inte redan gjort det). Jag har fått förfrågan om att baka lite mejerifria julbakverk, och här.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Om enbart två dagar är det första advent, och det är dags att börja planera julbakandet (om du inte redan gjort det). Jag har fått förfrågan om att baka lite mejerifria julbakverk, och här kommer därför (kanske inte bara därför) en mejerifri banankaka med pepparkakssmak! Jag har dessutom grovhackat lite god sockerfri ljus choklad i kakan, men det är en smaksak (välj då mejerifri choklad om du vill ha kakan helt utan mejerier)!
 
Ingen är gladare över att det är fredag, än vad jag är. Typ. Jag kan berätta att det inte har varit en helt lätt period på mitt nya jobb. Jag hade enbart hunnit lära mig grunderna och jobbat några veckor, innan min närmsta kollega och “upplärare” blev sjukskriven i två månader (minst). Det har därför varit lite upp och ner, men jag tar en dag i taget och gör mitt absolut bästa. Mer kan jag inte göra, och blir det fel så blir det väl fel.  
 
 
Mjuk bananpepparkaka (mejerifri) - Baka Sockerfritt
 

Mjuk bananpepparkaka (mejerifri)

1 liten och mogen banan
1 ägg
1 ½ msk olja
½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ krm pepparkakskrydda
1 krm kanel (eller ½ krm pepparkakskrydda till)
1 krm vaniljpulver
ev. ca 10 gram grovhackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och blanda med resterande ingredienser. Bröa en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och servera med grädde!

Mjuk bananpepparkaka (mejerifri) - Baka Sockerfritt