Mjuk cashewkaka med chokladtopping
En mjuk kaka med cashewnötter och en topping med en bas av Läs mer

35 minuter + tid för kakan att svalna
Kategorier: Choklad, GI, Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- Kakan
- 20 gram smör
- 1 ägg
- 40 gram cashewnötter torrostade
- 2 msk mandelmjöl
- 2 msk riven kokos
- ½ msk kokosmjöl
- 1 ½ msk stevia strö
- ½ tsk bakpulver
- ½-1 krm vaniljpulver
- Chokladtopping
- 60 gram mascarpone
- 1 ½ msk kakao
- 1 ½ msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- 2 msk vispgrädde
Instruktioner
- Kakan, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och finhacka cashewnötterna
- Blanda cashewnötterna med resterande torra ingredienser
- Smöra och bröa en liten springform (12 cm i diameter) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna
- Chokladtopping, Rör ihop alla ingredienser till toppingen. Fördela över kakan och toppa med riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!