Mjuk chokladkaka – lchf
Jag har inte alls hunnit baka så mycket till bloggen som jag egentligen skulle ha velat under de senaste veckorna. Därför har jag till denna helg passat på att baka en hel del! En utav mina.. Läs mer

Jag har inte alls hunnit baka så mycket till bloggen som jag egentligen skulle ha velat under de senaste veckorna. Därför har jag till denna helg passat på att baka en hel del! En utav mina skapelser, som jag dessutom blev fantatsiskt nöjd över, är denna mjuka chokladkaka. Underbart god och saftig, och en kaka jag kommer baka många gånger!

Mjuk chokladkaka – lchf
30 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk sötströ
3 msk vatten
2 msk kakao
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. 15 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Vispa äggen pösiga med elvisp. Blanda alla torra ingredienser inklusive grovhackad choklad. Rör ner smör, vatten och ägg. Klä en liten brödform (ca 7X16 cm) med exempelvis aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

