Hoppa till innehåll

Mjuk chokladkaka – lchf

Jag har inte alls hunnit baka så mycket till bloggen som jag egentligen skulle ha velat under de senaste veckorna. Därför har jag till denna helg passat på att baka en hel del! En utav mina.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har inte alls hunnit baka så mycket till bloggen som jag egentligen skulle ha velat under de senaste veckorna. Därför har jag till denna helg passat på att baka en hel del! En utav mina skapelser, som jag dessutom blev fantatsiskt nöjd över, är denna mjuka chokladkaka. Underbart god och saftig, och en kaka jag kommer baka många gånger!

 
Denna helg har varit härligt lugn, vilket jag behövde. Förmiddagen spenderade jag i köket och både bakade och fotade de skapelser jag har hunnit göra. Jag måste ju passa på att baka allt till helgen, eftersom det inte är tillräckligt ljust ute på vardagarna när jag är hemma för att få till bra fotografier. Vid lunchtid åkte jag till stan och träffade mina föräldrar på ett café. Resterande dagen kommer nog bestå av lite företagsjobb som vanligt, lite städ och pyssel här hemma, matlagning, kanske en promenix och så slappande framför TV:n (nya avsnitt av Supernatural har släppts på Netflix!). Tyvärr blev det inget podcast-inspelande, det får helt enkelt vänta lite.
 
 
Mjuk chokladkaka - lchf - Baka Sockerfritt
 

Mjuk chokladkaka – lchf

30 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk sötströ
3 msk vatten
2 msk kakao
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. 15 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
 

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Vispa äggen pösiga med elvisp. Blanda alla torra ingredienser inklusive grovhackad choklad. Rör ner smör, vatten och ägg. Klä en liten brödform (ca 7X16 cm) med exempelvis aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 
Mjuk chokladkaka - lchf - Baka Sockerfritt
 
Mjuk chokladkaka - lchf - Baka Sockerfritt