Hoppa till innehåll

Mjuk chokladkaka, low carb

Mjuk chokladkaka med lågt kolhydratsinnehåll. Servera gärna med vispad Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Portioner: 8 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt därefter choklad och rör om tills chokladen smält.
  • Blanda alla torra ingredienser med äggulorna och blanda därefter med det smälta chokladsmöret
  • Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten.
  • Smörj och ”mjöla” en 1,5 liters brödform och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir nästan helt fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!