Mjuk chokladkaka, low carb
Mjuk chokladkaka med lågt kolhydratsinnehåll. Servera gärna med vispad.. Läs mer

Mjuk chokladkaka med lågt kolhydratsinnehåll. Servera gärna med vispad grädde!
50 minuter
Portioner: 8 portioner
Ingredienser
- 100 gram smör
- 50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 4 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 3/4 dl vispgrädde
- 1 dl sötningsströ
- 4 msk kakao ungefärlig mängd
- ½ dl kokosmjöl
- ½ msk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt därefter choklad och rör om tills chokladen smält.
- Blanda alla torra ingredienser med äggulorna och blanda därefter med det smälta chokladsmöret
- Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten.
- Smörj och ”mjöla” en 1,5 liters brödform och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir nästan helt fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!