Hoppa till innehåll
Open navigation

Mjuk chokladkaka, low carb

Mjuk chokladkaka med lågt kolhydratsinnehåll. Servera gärna med vispad.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mjuk chokladkaka med lågt kolhydratsinnehåll. Servera gärna med vispad grädde!
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Portioner: 8 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 100 gram smör
  • 50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
  • 4 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 dl sötningsströ
  • 4 msk kakao ungefärlig mängd
  • ½ dl kokosmjöl
  • ½ msk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt därefter choklad och rör om tills chokladen smält.
  • Blanda alla torra ingredienser med äggulorna och blanda därefter med det smälta chokladsmöret
  • Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten.
  • Smörj och ”mjöla” en 1,5 liters brödform och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir nästan helt fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!