Hoppa till innehåll

Mjuk chokladkaka

Som en chokladkaka ska smaka - saftig och med mycket chokladsmak.Tips: Grädda inte för länge då den kan bli smulig då. Om så är fallet kan det få vara något kall när den servras för att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
15 min + 35 min gräddning
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Mjuka kakor
Portioner: 6 - 8 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 165 grader. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser
  • Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter
  • Blanda ner de torra ingredienserna samt smöret lite i taget bland äggen. Rör därefter ner eventuell grovhackad choklad med en sked
  • Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara mestadels fast, men gärna lite, lite åt det kladdiga hållet i mitten
  • Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!