Mjuk chokladkaka
Som en chokladkaka ska smaka - saftig och med mycket chokladsmak.Tips: Grädda inte för länge då den kan bli smulig då. Om så är fallet kan det få vara något kall när den servras för att bli mer fast.

15 min + 35 min gräddning
Portioner: 6 - 8 bitar
Ingredienser
- 3 ägg
- 150 gram smör
- 1 3/4 dl sockerersättning Use Like Sugar passar
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl potatismjöl
- ½ dl kakao
- 1-2 msk starkt kaffe går bra att byta mot vatten
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljpulver
- ev. ett par rader choklad utan tillsatt socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 165 grader. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser
- Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter
- Blanda ner de torra ingredienserna samt smöret lite i taget bland äggen. Rör därefter ner eventuell grovhackad choklad med en sked
- Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara mestadels fast, men gärna lite, lite åt det kladdiga hållet i mitten
- Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!