Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad
Mitt baktips denna torsdag är en saftig mjuk kaka med Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0967_5c6543dae087c31481c08f3b.jpg)
![Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0967_5c6543dae087c31481c08f3b.jpg)
![Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0913_5c6544279606ee376401d5a3.jpg)
Jordnötskaka med chokladswirl
2 ägg
30 + 10 gram smör
35 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl jordnötssmör, osötat
1 dl mjölk
2 ½ msk + 1 tsk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
½ msk bakpulver
2 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält jordnötssmör tillsammans med 30 gram smör. Blanda ner mandel- och kokosmjöl, mjölk, sötning, bakpulver och vanilj. Vispa ägg pösigt och blanda därefter ner även detta. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Smält choklad med 10 gram smör och tillsätt 1 tsk sötning (blanda eventuellt i en msk av den övriga smeten i detta). Ringla över detta och rör runt i kakan med änden av en kniv (eller dylikt) så att kakan får ett fint mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
![Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0917_2_5c654444ddf2b3230e1519c6.jpg)
![Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0964_5c654460e087c3147bcfab28.jpg)