Hoppa till innehåll

Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad

        Mitt baktips denna torsdag är en saftig mjuk kaka med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Mitt baktips denna torsdag är en saftig mjuk kaka med jordnötssmör och chokladwirl! Jag tycker den blev ruskigt god, och chokladen som jag ringlat i bröt på ett fint sätt. Tips för den som vill byta ut jordnötssmöret är att det går att ersätta mot ett annat nöt/mandelsmör – men då blir förstås smaken lite annorlunda. Vill man göra kakan i en typ 1.5 liters brödform kan man ungefärligt öka mängden av ingredeinserna med 50%!

  

Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt

  

Jordnötskaka med chokladswirl

2 ägg
30 + 10 gram smör
35 gram mörk choklad, utan tillsatt socker 
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl jordnötssmör, osötat
1 dl mjölk
2 ½ msk + 1 tsk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
½ msk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält jordnötssmör tillsammans med 30 gram smör. Blanda ner mandel- och kokosmjöl, mjölk, sötning, bakpulver och vanilj. Vispa ägg pösigt och blanda därefter ner även detta. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Smält choklad med 10 gram smör och tillsätt 1 tsk sötning (blanda eventuellt i en msk av den övriga smeten i detta). Ringla över detta och rör runt i kakan med änden av en kniv (eller dylikt) så att kakan får ett fint mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

 

 

Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt
 
Mjuk kaka med jordnötssmör och choklad - Baka Sockerfritt