Hoppa till innehåll

Mjuk kardemummakaka

Jag har bakat en sådan ljuvlig mjuk kardemummakaka! Ni bara måste testa den! Att den är mejerifri gör det hela förstås inte sämre. Förutom att den smakar gott av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har bakat en sådan ljuvlig mjuk kardemummakaka! Ni bara måste testa den! Att den är mejerifri gör det hela förstås inte sämre. Förutom att den smakar gott av kardemumma är den även saftig och luftig i konsistensen. Den är helt enkelt perfekt att bjuda på under fikat. Jag serverar min skiva mjuk kardemummakaka med en klick grädde eller motsvarande mejerifritt alternativ. För att göra det hela ännu mer festligt ringlar jag över lite smält choklad!
 
Jag berättade tidigare att jag hade en “vision” om att fika mer nu innan årssiftet. Jag tycker ju det är så mysigt och härligt, så därför vill jag göra detta oftare. Och passa på innan det blir svårare att fika avslappnat i framtiden! Jag har också tagit mig tid att fika mer nu. Till exempel så har jag under de senaste veckorna satt mig på ett café med vänner eller Artur efter jobbet. Det är ju perfekt att göra efter jobbet, när man vill ha lite miljöombyte och göra något roligt. Mer sådant hoppas jag på! Igår träffade jag exempelvis en vän jag inte träffat på över två år. Det är alltid spännande att höra vad som hänt sedan sist!
 
 
Mjuk kardemummakaka - Baka Sockerfritt
 
 
Kardemummakaka 

3 msk olja (neutral)
1 ägg
2/3 dl vatten
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 tsk fiberhusk
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½ tsk malen kardemumma
2 droppar bittermandelarom
ev. grovhackad choklad

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget pösigt. Blanda torra ingredienser och rör ner olja, vatten, arom och uppvispat ägg. Klä en liten brödform med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Mjuk kardemummakaka - Baka Sockerfritt
 
Mjuk kardemummakaka - Baka Sockerfritt