Hoppa till innehåll

Mjuk lchfkaka med choklad

Hoppas ni har haft en bra helg (eller del utav er semester). Har ni gjort något roligt? Själv har jag umgåts med stora familjen över en fika, bakat, arbetat med företaget, gosat med bebis och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Hoppas ni har haft en bra helg (eller del utav er semester). Har ni gjort något roligt? Själv har jag umgåts med stora familjen över en fika, bakat, arbetat med företaget, gosat med bebis och promenerat. Det ser ut som vanligt med andra ord! Om jag får vara ärlig är det för min del skönt att det inte längre är så varmt som det var under föregående helg. Det var jobbigt att hela tiden vara orolig för hur varm Vincent var, fläkta honom med den nyinköpta handfläkten samtidigt som han blev grinig utav värmen. Tidigare år hade jag förmodligen blivit skitsur av det här dåliga vädret, men just i år känns det helt plötsligt helt okej, 

 
När det är dåligt väder är det dessutom bakväder och bloggväder. Det är intressant att se hur läsarantalet störttyker under en riktigt solig dag. Men som sagt är det perfekta tider att baka något smarrigt (fast är det inte alltid det?), och som vanligt vill jag inspirera er med en glutenfri kaka utan tillsatt socker. Här finner ni en chokladkaka. En underbart god och saftig sådan dessutom! 
 
 
Mjuk lchfkaka med choklad - Baka Sockerfritt
 

Mjuk chokladkaka – lchf

30 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk sötströ
3 msk vatten
2 msk kakao
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. 15 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
 

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Vispa äggen pösiga med elvisp. Blanda alla torra ingredienser inklusive grovhackad choklad. Rör ner smör, vatten och ägg. Klä en liten brödform (ca 7X16 cm) med exempelvis aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 

Mjuk lchfkaka med choklad - Baka Sockerfritt
 
Mjuk lchfkaka med choklad - Baka Sockerfritt