Mjuk morotspepparkaka
Här kommer det utlovade receptet på min mjuka morotspepparkaka! Det är alltså som en kombinerad mjuk pepparkaka och morotskaka. Istället för en eventuell frosting kör jag på vispad Läs mer

Här kommer det utlovade receptet på min mjuka morotspepparkaka! Det är alltså som en kombinerad mjuk pepparkaka och morotskaka. Istället för en eventuell frosting kör jag på vispad grädde, vilket jag tycker är godare. Den finrivna morotsbiten gör dessutom kakan extra saftig!

Mjuk morotspepparkaka
25 gram smör
1 ägg
25 gram finriven morot
¾ dl mjölk/grädde (ca hälften/hälften)
2 msk mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 ½ krm pepparkakskrydda
1 krm kanel
20 gram grovhackade pecannötter (eller annan nöt)
20 gram grovhackad choklad (jag använder ljus och sockerfri)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra (inkl. choklad och hackade nötter). Rör ner ägg, smör, grädde/mjölk och riven morot. Fördela smeten i en bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 22-25 minuter.

