Hoppa till innehåll

Mjuk pepparkaka

Saftig mjuk pepparkaka! Passar bäst att serveras rumstempererad (eller ljumen), då den hårdnar en del i kylskåp. Ställ därför fram den från kylen några timmar innan servering, eller.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
55 min (varav 40 min i ugn)
Inga röster än
Kategorier: GI, Julrecept, Mjuka kakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter.
  • Vispa därefter även rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskrydda mjukt med elvisp.
  • Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget
  • Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!