Mjuk pepparkaka
Saftig mjuk pepparkaka! Passar bäst att serveras rumstempererad (eller ljumen), då den hårdnar en del i kylskåp. Ställ därför fram den från kylen några timmar innan servering, eller.. Läs mer

55 min (varav 40 min i ugn)
Kategorier: GI, Julrecept, Mjuka kakor
Ingredienser
- 3 ägg
- 125 gram smör
- rumsvarmt
- 1 ½ - 2 dl sockerersättning
- 1 ½ dl potatismjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk pepparkakskrydda
Instruktioner
- Vispa därefter även rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskrydda mjukt med elvisp.
- Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget
- Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!