Hoppa till innehåll

Mjuk pepparkaka (glutenfri)

        Denna härliga godbit bakade jag tidigare i veckan och det verkade som om många av er genom min sneak peak på instagram blev sugna på receptet! Och längre ned i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mjuk pepparkaka (glutenfri) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Denna härliga godbit bakade jag tidigare i veckan och det verkade som om många av er genom min sneak peak på instagram blev sugna på receptet! Och längre ned i inlägget kommer det såklart, så jag hoppas ni ska få lite härlig inspiration till helgens julbak. 
 
Egentligen tog jag i princip receptet på min Sandkaka, men gjorde om det till en mjuk pepparkaka genom att byta smaksättningen i receptet. Toppenbra blev det såklart och med mycket pepprkakssmak. Passar utmärkt att äta som det är, men givetvis kan man göra det som en slags efterrätt genom att servera med grädde (och kanske något mer såsom lingonröra) till. Jag passar även på att tipsa om att denna mjuka pepparkaka ska serveras rumstempererad (eller ljumen), då den hårdnar en del i kylskåp. Ställ därför fram den från kylen några timmar innan servering, eller värm varje bit för sig i mikron en kort stund!
 
 
Mjuk pepparkaka (glutenfri) - Baka Sockerfritt
 

 

Mjuk pepparkaka, glutenfri, utan tillsatt socker – ca 8 skivor

3 ägg
125 gram smör, rumsvarmt
1 ½ – 2 dl sockerersättning (här passar Use Like Sugar för mjuk/fluffig konsistens)
1 ½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Vispa därefter även rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskrydda mjukt med elvisp. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!

 

 

Mjuk pepparkaka (glutenfri) - Baka Sockerfritt
 
Mjuk pepparkaka (glutenfri) - Baka Sockerfritt
 
Mjuk pepparkaka (glutenfri) - Baka Sockerfritt