Mjuk pepparkaka (glutenfri)
Denna härliga godbit bakade jag tidigare i veckan och det verkade som om många av er genom min sneak peak på instagram blev sugna på receptet! Och längre ned i.. Läs mer



Mjuk pepparkaka, glutenfri, utan tillsatt socker – ca 8 skivor
3 ägg
125 gram smör, rumsvarmt
1 ½ – 2 dl sockerersättning (här passar Use Like Sugar för mjuk/fluffig konsistens)
1 ½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Vispa därefter även rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskrydda mjukt med elvisp. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!


