Mjuk pepparkaka med päron
Pepparkakskryddor kan man baka med året om, och är en viktig ingrediens i denna saftig päronkaka! Pärononet gör den mjuka kakan extra saftig och passar bra med.. Läs mer

40 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Julrecept, Mjuka kakor
Portioner: 2 -3 portioner
Ingredienser
- ½ rivet päron ca 60 gram
- 1 ägg
- 2 msk vispgrädde
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1 msk haselnötsmjöl
- 2 msk stevia strö
- ca 1/3 tsk pepparkakskrydda
- ca 1 krm kanel
- ½ tsk bakpulver
Instruktioner
- Skala päronet och riv på rivgärn tills du får ca 60 gram ”päronriv”.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt päron, grädde och ägget. Blanda väl.
- Smöra och bröa en liten 12 cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 23 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!