Hoppa till innehåll

Mjuk pepparkaka med tosca

Saftig mjuk pepparkakor toppad med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Julrecept, Mjuka kakor
Portioner: 6 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Mjuk pepparkaka:

Nöttosca:

  • 20 gram smör
  • 1 dl mandelspån
  • ½ dl valnötskärnor
  • ½ dl skållad mandel
  • 2 msk honung
  • 1 msk grädde

Instruktioner

  • Mjuk pepparkaka
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  • Lägg ägg och dadlar i en skål och mixa samman med en stavmixer.
  • Rör ihop alla torra ingredienser och rör ner detta tillsammans med smör, vatten och grädde bland äggvispet.
  • Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter
  • Nöttosca
  • Medan pepparkakans gräddas görs toscan. Smält smör i en kastrull.
  • Tillsätt honung och grädde. Rör ner mandel och valnötter. Låt gärna stå på plattan under ett par minuter.
  • Fördela över toscan. Grädda ytterligare 10 minuter mitt i ugnen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!