Mjuk pepparkaka med tosca
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker Tänk att vi redan är några dagar in i decembermånaden, jag är så glad! Jag tror det är få av er som.. Läs mer


Mjuk pepparkaka med tosca
Mjuk pepparkaka:
70 gram färska dadlar, urkärnade
25 gram smör
2 ägg
2 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
½ dl vatten
2 msk vispgrädde
1 msk honung (går att utesluta)
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Tosca:
20 gram smör
1 dl Dr. Oetker mandelspån
½ dl Dr. Oetker valnötskärnor
½ dl Dr. Oetker skållad mandel
2 msk honung
1 msk grädde
Mjuk pepparkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Lägg ägg och dadlar i en skål och mixa samman med en stavmixer. Rör ihop alla torra ingredienser och rör ner detta tillsammans med smör, vatten och grädde bland äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Tosca
Medan pepparkakans gräddas görs toscan. Smält smör i en kastrull. Tillsätt honung och grädde. Rör ner mandel och valnötter. Låt gärna stå på plattan under ett par minuter. Fördela över toscan. Grädda ytterligare 10 minuter mitt i ugnen.
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker


