Hoppa till innehåll

Mjuk pepparkaka med tosca

  Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker     Tänk att vi redan är några dagar in i decembermånaden, jag är så glad! Jag tror det är få av er som.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
 
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker
 
 
Tänk att vi redan är några dagar in i decembermånaden, jag är så glad! Jag tror det är få av er som anat hur länge jag gått och längtat till att det ska bli jul på RIKTIGT! Denna härliga tid till ära vill jag bjuda er på ett mycket härligt och lyxigt julrecept på en mjuk pepparkaka. Denna variant är sötad med färska dadlar och honung, och det är just dadlarna som gör konsistensen på pepparkakan så saftig. Jag har använt en färdig mix av pepparkakaskrydda för enkelhetensskull, men det går givetvis att krydda med de separata kryddorna!
 
Det som gör denna mjuka pepparkaka sådär extra lyxig och speciell är nöttoscan som fördelas ovanpå kakan. Jag har valt att blanda Dr. Oetkers mandelspånskållad mandel och valnötskärnor i denna. Det blev en superbra mix av nötter! Nöttoscan ger den mjuka kakan en helt ny dimension, då det bryter av den mjuka kakan med något knaprigt och dessutom har en något söt och fin smak.
 
Det här blir en kaka som passar utmärkt till adventsfikan – eller varför inte på själva julafton?!
 
 
 
 
Mjuk pepparkaka med tosca - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mjuk pepparkaka med tosca

Mjuk pepparkaka:
70 gram färska dadlar, urkärnade
25 gram smör
2 ägg
2 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
½ dl vatten
2 msk vispgrädde
1 msk honung (går att utesluta)
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk Dr. Oetker bakpulver 

Tosca:
20 gram smör
1 dl Dr. Oetker mandelspån
½ dl Dr. Oetker valnötskärnor
½ dl Dr. Oetker skållad mandel
2 msk honung
1 msk grädde

Mjuk pepparkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Lägg ägg och dadlar i en skål och mixa samman med en stavmixer. Rör ihop alla torra ingredienser och rör ner detta tillsammans med smör, vatten och grädde bland äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Tosca
Medan pepparkakans gräddas görs toscan. Smält smör i en kastrull. Tillsätt honung och grädde. Rör ner mandel och valnötter. Låt gärna stå på plattan under ett par minuter. Fördela över toscan. Grädda ytterligare 10 minuter mitt i ugnen. 

  


Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker

 

Mjuk pepparkaka med tosca - Baka Sockerfritt
 
Mjuk pepparkaka med tosca - Baka Sockerfritt
 
Mjuk pepparkaka med tosca - Baka Sockerfritt