Hoppa till innehåll

Mjuk pepparkaka, utan tillsatt socker

      Har ni hunnit baka någon mjuk pepparkaka i år? Med några dagar kvar till julafton är det ett perfekt recept att baka! God och med mycket smak av pepparkaka. Kakan fungerar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mjuk pepparkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Har ni hunnit baka någon mjuk pepparkaka i år? Med några dagar kvar till julafton är det ett perfekt recept att baka! God och med mycket smak av pepparkaka. Kakan fungerar toppen att skiva upp och äta som den är, och ett ytterligare tips är att servera den med grädde och göra en slags juldessert av den!
 
Bäst gör sig den mjuka pepparkakan rumstempererad (eller ljumen), då den hårdnar en del i kylskåp. Ställ därför fram den från kylen några timmar innan servering, eller värm varje bit för sig i mikron en kort stund!
 
 

Mjuk pepparkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
   

Mjuk pepparkaka, glutenfri, utan tillsatt socker – ca 8 skivor

3 ägg
125 gram smör, rumsvarmt
1 ½ – 2 dl sockerersättning (här passar Use Like Sugar för mjuk/fluffig konsistens)
1 ½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Vispa därefter även rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskrydda mjukt med elvisp. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!

 

 
Mjuk pepparkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt