Hoppa till innehåll
Open navigation

Moccabrownie

Ljuvlig (nötfri) brownie toppad med ett krämigt lager grädde smaksatt med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Brownie:

  • 4 ägg
  • 140 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 80 gram smör
  • ca 2-3 msk sockerersättning
  • ca 2 msk kakao
  • 2 krm vaniljpulver

Kaffetopping:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 msk sockerersättning

Instruktioner

  • Brownie
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
  • Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp.
  • Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en 24-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
  • Kaffetopping
  • Vispa grädden fast.
  • Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas.
  • Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!