
30 minuter
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Brownie:
- 4 ägg
- 140 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 80 gram smör
- ca 2-3 msk sockerersättning
- ca 2 msk kakao
- 2 krm vaniljpulver
Kaffetopping:
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk kallt kaffe
- 1 msk sockerersättning
Instruktioner
- Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
- Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp.
- Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en 24-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
- Kaffetopping
- Vispa grädden fast.
- Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas.
- Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!