Ljuvlig brownie toppad med ett krämigt lager grädde smaksatt med kaffe. Låter det inte gott? Det är riktigt gott kan jag lova! Jag åt upp ungefär hälften stunden efter att jag fotat klart. Det var liksom svårt att låta bli.
Bakverket är utan nötter, och brownien har en bas av smält choklad. Konsistensen är rätt mjuk och luftig då det inte innehåller något slags mjöl. Toppingen görs lätt genom att blanda vispad grädde med lite sötning och kallt kaffe. Kaffe tycker jag är så gott tillsammans med choklad!
Receptet räcker till ca tre mindre bitar. Det går säkerligen utmärkt att ungefär fyrdubbla receptet om du vill använda en 24-cm springform. Gräddningstiden kommer då att öka med någon/några minuter.

Moccabrownie
Brownie:
30 gram choklad, utan tillsatt socker
20 gram smör
1 ägg
2 tsk sötströ
ca ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
Kaffetopping
¾ dl vispgrädde
1 tsk sötströ
½ msk kallt kaffe
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Kaffetopping
Blanda hett vatten med kaffet. Vispa grädden fast. Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!


