Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker)
Hej från stress- och vabbveckan! Under sådana här stunder är det härligt att drömma sig tillbaka till härligare tider – speciellt till tider då man hade något så.. Läs mer



Mockabrownie
Brownie:
4 ägg
140 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
80 gram smör
ca 2-3 msk sockerersättning
ca 2 msk kakao
2 krm vaniljpulver
Kaffetopping:
3 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
1 msk sockerersättning
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en 24-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
Kaffetopping
Vispa grädden fast. Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!

