Hoppa till innehåll

Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker)

      Hej från stress- och vabbveckan! Under sådana här stunder är det härligt att drömma sig tillbaka till härligare tider – speciellt till tider då man hade något så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej från stress- och vabbveckan! Under sådana här stunder är det härligt att drömma sig tillbaka till härligare tider – speciellt till tider då man hade något så gott att äta som en mockabrownie! Idag vill jag inte bara påminna mig själv om denna goda kreation, utan även er. Kaffe är ju dessutom en riktig höjdarsmak att baka med, eller vad säger ni?
 
Basen är en brownie gjord av bland annat smält choklad. Detta har jag toppat med ett generöst lager vispgrädde som jag smaksatt med just kaffe. Det hela dekoreras gärna med chokladspån (görs med en potatisskalare exempelvis)! 
 
 

Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Mockabrownie

Brownie:
4 ägg
140 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
80 gram smör 
ca 2-3 msk sockerersättning
ca 2 msk kakao
2 krm vaniljpulver

Kaffetopping:
3 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
1 msk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en 24-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

Kaffetopping
Vispa grädden fast. Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!

 
 
 
Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt