Mockaglass (utan tillsatt socker)
Är det något jag har börjat äta ofta under det senaste två åren så är det glass. Smidigt att ha i frysen och bara ta fram när man behöver. Oftast har jag färdigköpt (finns hälsosamma bra.. Läs mer


Mockaglass – 4 kulor
2 små eller en stor banan (ca 120 gram)
2 dl cashewnötter, naturella (som ska blötläggas)
2 dl kokosmjölk
2 msk honung
2 msk kaffe, kallt
2 tsk kakao
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. choklad, grovhackad
Börja med att blötlägga cashewnötterna i minst ett par timmar.
Häll bort vattnet från de blötlagda nötterna. Mixa samman alla ingredienser, förutom eventuellt choklad, noga med en mixer till en slät konsistens. Lägg allt i en glassmaskin och kör i ca 15 minuter. Rör eventuellt sist ner grovhackad choklad. Om inte glassen ska ätas genast, lägg glassen i en tätslutande burk och frys. Ta ut en stund innan servering.



