Mockaglass (utan tillsatt socker)
Är det något jag har börjat äta ofta under det senaste två åren så är det glass. Smidigt att ha i frysen och bara ta fram när man behöver. Oftast har jag färdigköpt (finns hälsosamma bra alternativ utan allt tillsatt socker), men då och då gör jag egen. Nu ligger en liten burk med mockaglass…


Mockaglass – 4 kulor
2 små eller en stor banan (ca 120 gram)
2 dl cashewnötter, naturella (som ska blötläggas)
2 dl kokosmjölk
2 msk honung
2 msk kaffe, kallt
2 tsk kakao
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. choklad, grovhackad
Börja med att blötlägga cashewnötterna i minst ett par timmar.
Häll bort vattnet från de blötlagda nötterna. Mixa samman alla ingredienser, förutom eventuellt choklad, noga med en mixer till en slät konsistens. Lägg allt i en glassmaskin och kör i ca 15 minuter. Rör eventuellt sist ner grovhackad choklad. Om inte glassen ska ätas genast, lägg glassen i en tätslutande burk och frys. Ta ut en stund innan servering.



