Morotskaka
En saftig och god morotskaka! I detta recept är den "vanliga" frostingen av creme cheese och apelsinskal utbytt mot Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/01/SAM_2179.jpg)
50 minuter
Kategorier: GI, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Kaksmet
- 25 gram smör
- 1 st ägg
- 35 gram riven morot
- ½ dl mandelmjöl
- 15 gram finhackade valnötter
- ca 3 msk stevia strö
- 1 ½ msk hasselnötsmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1 tsk kokosmjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm kanel
Topping/frosting
- 70 gram mascarpone
- 1 ½ msk vispgrädde
- ½ msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
Kaksmet
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Smöra och bröa en 12 centimeter stor springform med nötmjöl och häll i smeten. Gädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna
Topping/frosting
- Blanda mascarpone med vispgrädde, sötning och vaniljpulver i en skål
- Bred på (eller spritsa) frostingen på den avsvalnade morotskakan. Om du vill blandar du i lite apelsin!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!