Hoppa till innehåll
Open navigation

Morotsmuffins

Hälsosamma morotsmuffins smaksatta med kanel, kardemumma och ingefära. Toppas med en lättgjord frosting med mascarpone som bas (går att utesluta, och då blir muffinsen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hälsosamma morotsmuffins smaksatta med kanel, kardemumma och ingefära. Toppas med en lättgjord frosting med mascarpone som bas (går att utesluta, och då blir muffinsen mejerifria)!
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 4 muffins
Författare: admin

Ingredienser 

Muffins:

  • 2 ägg
  • 40 gram finriven morot
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk sötströ
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 krm malen kanel
  • 3 krm malen kardemumma
  • 2 krm malen ingefära

Frosting:

  • 120 gram mascarpone
  • 1 msk sukrin melis

Instruktioner

  • Muffins
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt och smält kokosolja.
  • Blanda alla torra ingredienser
  • Rör ner ägg, olja och finriven morot.
  • Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna

Frosting:

  • Blanda mascarpone och sukrin melis noga. Toppa muffinsen med detta. Om önskas strös hackade nötter/choklad/riven kokos över.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!