Hoppa till innehåll

Morotsmuffins med banan (nötfri)

Morotskaka är gott, och banankaka är gott. Däremot har jag aldrig ätit en kombination av detta! Tills nu, fast i muffinsformat då. Här vill jag fresta er med morotsmuffins som jag även mosat.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Morotskaka är gott, och banankaka är gott. Däremot har jag aldrig ätit en kombination av detta! Tills nu, fast i muffinsformat då. Här vill jag fresta er med morotsmuffins som jag även mosat banan i smeten. Konsistensen blir saftig och smaken så god i kombination med lite kanel! Dessa muffins är dessutom bakade utan nötter (kokos är ingen nöt, och många nötallergiker tål detta). De är även mejerifria!

 
 

Morotsmuffins med banan (nötfri) - Baka Sockerfritt
 
 
Morotsmuffins med banan (nötfri) – 6 muffins

200 gram banan
50 gram finriven morot (skalad)
2 ägg
3/4 dl pofiber
3 msk riven kokos
3 msk sötströ
2 msk kokosmjöl
2 msk olja
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och ägg. Blanda alla torra ingredienser och rör ner äggvisp, olja och finriven morot. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Morotsmuffins med banan (nötfri) - Baka Sockerfritt