Hoppa till innehåll
Open navigation

Morotsmuffins med kanel

Jag är inget större fan av “vanlig” morotskaka. Kanske är det därför jag så sällan bakat med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag är inget större fan av “vanlig” morotskaka. Kanske är det därför jag så sällan bakat med morot? Morot passar ändå mycket bra i bakverk, och bidrar med extra saftighet. Nu har jag gjort morotsmuffins som jag toppat med ett härligt kanelsmakande smul, som är lite segt i konsistensen. Det kan ha hänt att smulet när jag bakade blev lite för löst, så att det inte blev så definerat på bilderna. Men lika gott för det! Och höga betyg fick dom från smakprovarna också!
 
 
 
 
Morotsmuffins med kanel - Baka Sockerfritt

 

 

Morotsmuffins med kanel – 4 muffins

Muffins:
2 ägg
2 små morötter/1 stor
2 dl mandelmjöl
⅔ dl vispgrädde
3-4 msk havremjöl
3 msk pofiber
2-3 msk sötströ
1 tsk kanel

Smul:
¾ dl mandelmjöl 
3 msk havremjöl
2 msk fibersirap clear
1 msk vispgrädde
½ – 1 msk sötströ
½- 1 tsk kanel

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Skala och finriv morot. Blanda alla torra ingredienser och rör ner detta tillsammans med grädde och morot. Fördela smeten i muffinsformar.

Smul
Koka upp grädde och fibersirap och ta bort från värmen. Rör ner resterande ingredienser. Fördela/smula/klicka över på muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter.

 
 
 
 
Morotsmuffins med kanel - Baka Sockerfritt
 
Morotsmuffins med kanel - Baka Sockerfritt
 
Morotsmuffins med kanel - Baka Sockerfritt