Hoppa till innehåll

Morotsmugcake

Äntligen fredag! Det behöver jag, då jag haft mycket att göra, tom på luncherna och efter jobbet (vilket i sin tur gjort att jag ibland fått börja tidigare och sluta senare för att hinna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Äntligen fredag! Det behöver jag, då jag haft mycket att göra, tom på luncherna och efter jobbet (vilket i sin tur gjort att jag ibland fått börja tidigare och sluta senare för att hinna med). I helgen ska jag fokusera mer på att baka, vilket jag ser fram emot! Ikväll har jag tänkt ta en joggingtur, om vädret är med mig.

Jag är inne i en liten mugcake-period, där jag bakar en hel del mugcakes av varierande sort och smak. Framförallt blir det en hel del med chokladsmak, men jag har nu även gjort en morotsmugcake! Anledning till att jag vänt mig till just den enkla microkaka, är för att den är så himla lätt och behändig att göra, vilket har varit något av ett krav under den senaste veckan (har man tidsbrist så har man). Här kan man snacka om snabbgjord kaka, som dessutom lämnar väldigt lite disk! Morot är en grönsak med relativt högt kolhydratsinnehåll, men då denna mugcake innehåller endast 10 gram av detta, bidrar det med mindre än ett gram kolhydrat. Dock bidrar morotsrivet med en mjuk smak och saftighet, och passar perfekt med kanelsmaken! Med en kaka som denna känns det väldigt främmande att jag inte ens brukar gilla morotskakor…

Morotsmugcake - Baka Sockerfritt


Morotsmugcake

1 ägg
2 ½ msk vispgrädde
15 gram sötmandlar (eller ½ dl mandelmjöl)
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötsrö
1 krm kanel
½ tsk bakpulver
10 gram finriven morot

Lägg alla ingredienser förutom morot i en bunke och mixa tills allt blandats. Tillsätt riven morot. Smörj en kopp med olja/smör och fördela i smeten. Värm i micron i 1 ½- 2 minuter. Servera med exempelvis grädde, eller en valfri frosting.

 

Morotsmugcake - Baka Sockerfritt