Mozartkulor
Mozartkulor är givet varje jul - här i en tappning utan tillsatt.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Servings: 12
Ingredienser
Nougat:
- 25 gram hasselnötter
- rostade utan skal
- 25 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 1 msk kokosolja
- ½ - 1 msk sukrin melis
- ca 1 krm vaniljpulver
Mandelmassa:
- 2 äggvitor
- 3 dl mandelmjöl
- 4 msk sukrin melis
- knappt ½ krm bittermandelarom 4 droppar
Choklad:
- 100 gram choklad
- utan tillsatt socker
Instruktioner
- Nougat
- Mixa hasselnötterna till en finmalen konsistens.
- Smält chokladen försiktigt tillsammans md kokosoljan (gärna i ett vattenbad).
- Blanda samman alla ingredienser och låt kallna helt i kylskåp (eller frys för en kortare tid)
- Mandelmassa
- Blanda samman alla ingredienser. Är konsistens får hård tillsätts mer äggvita (eller lite grädde), är den för lös tillsätts mer mandelmjöl.
- Ta en liten bit nougat (ca 1 tsk) och forma till en boll. Ta en större klick mandelmassa och platta ut. Lägg nougatbollen i mitten och fördela mandelmassan runt, och rulla det hela till en boll
- Choklad
- Smält chokladen försiktigt (gärna i vattenbad, tillsätt eventuellt lite kokosolja)
- Doppa varje boll i chokladen och låt stelna helt på bakplåtspapper. Förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!