Hoppa till innehåll

Mozartkulor

Mozartkulor är givet varje jul - här i en tappning utan tillsatt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Servings: 12

Ingredienser 

Nougat:

Mandelmassa:

Choklad:

  • 100 gram choklad
  • utan tillsatt socker

Instruktioner

  • Nougat
  • Mixa hasselnötterna till en finmalen konsistens.
  • Smält chokladen försiktigt tillsammans md kokosoljan (gärna i ett vattenbad).
  • Blanda samman alla ingredienser och låt kallna helt i kylskåp (eller frys för en kortare tid)
  • Mandelmassa
  • Blanda samman alla ingredienser. Är konsistens får hård tillsätts mer äggvita (eller lite grädde), är den för lös tillsätts mer mandelmjöl.
  • Ta en liten bit nougat (ca 1 tsk) och forma till en boll. Ta en större klick mandelmassa och platta ut. Lägg nougatbollen i mitten och fördela mandelmassan runt, och rulla det hela till en boll
  • Choklad
  • Smält chokladen försiktigt (gärna i vattenbad, tillsätt eventuellt lite kokosolja)
  • Doppa varje boll i chokladen och låt stelna helt på bakplåtspapper. Förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!