Hoppa till innehåll

Mud cake

Jag har här gjort mig egen variant av klassikern mud cake! Så gott med två lager av choklad toppat med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Botten

  • 25 gram rumsvarmt smör
  • 2/3 dl mandelmjöl
  • 2/3 msk kokomsjöl
  • 2/3 msk stevia strö
  • ½- 2/3 msk kakao

Fyllning

Topping

Instruktioner

Botten

  • Blanda de torra ingredienserna tillsammans med rumsvarmt smör till en deg. Fördela degen i botten av en 12 centimeter stor springform.
  • Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 6-8 minuter. Ta ut kakan och sänk därefter värmen till 150 grader

Fyllning

  • Smält smör och choklad (jag gör det tillsammans i micron).
  • Rör ner det uppvispade ägget, sötning, vaniljpulver och vispgrädde
  • Häll fyllningen ovanpå den gräddade bottnen. Grädda nu i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuetr. Låt svalna

Topping

  • Vispa grädden hårt tillsammans med stevia strö och vaniljpulver och bred över den svala kakan. Toppa eventuellt med hackad eller hyvlad choklad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!