Mud cake
Jag har här gjort mig egen variant av klassikern mud cake! Så gott med två lager av choklad toppat med Läs mer
50 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Botten
- 25 gram rumsvarmt smör
- 2/3 dl mandelmjöl
- 2/3 msk kokomsjöl
- 2/3 msk stevia strö
- ½- 2/3 msk kakao
Fyllning
- 25 gram smör
- 1 uppvispat ägg
- 45 gram mörk choklad
- 1 msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk vispgrädde
Topping
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1-2 tsk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
Botten
- Blanda de torra ingredienserna tillsammans med rumsvarmt smör till en deg. Fördela degen i botten av en 12 centimeter stor springform.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 6-8 minuter. Ta ut kakan och sänk därefter värmen till 150 grader
Fyllning
- Smält smör och choklad (jag gör det tillsammans i micron).
- Häll fyllningen ovanpå den gräddade bottnen. Grädda nu i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuetr. Låt svalna
Topping
- Vispa grädden hårt tillsammans med stevia strö och vaniljpulver och bred över den svala kakan. Toppa eventuellt med hackad eller hyvlad choklad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!