Hoppa till innehåll

Muffins med blåbär och banan

Denna helg kommer jag inte hinna med något bakandet, och knappt något bloggande heller för den delen. Jag står ju på mässan Harmoni-Expo som huserar i Solnahallen! Jag och Camilla som.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Denna helg kommer jag inte hinna med något bakandet, och knappt något bloggande heller för den delen. Jag står ju på mässan Harmoni-Expo som huserar i Solnahallen! Jag och Camilla som har skapat receptboxen Baka med Mindre Socker kommer att sälja den där. Kom gärna förbi och säg hej (Hall AB, monter 4b)!
 
På grund utav ovanstående tänkte jag att det passade fint med en favoriter i repris – mina söta och saftiga muffins med blåbär och banan! De går inte av för hackor. Blandingen banan och blåbär passar mycket bra tillsammans. Jag har valt att toppa mina muffins med vispad grädde, men det går bra att hoppa över toppingen. Dessa blir ett perfekt helgfika!
 
 
 
 
Muffins med blåbär och banan - Baka Sockerfritt

 
 
Muffins med blåbär och banan – 8 stycken

40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sötströ
1 msk kokosmjöl 
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
80 gram blåbär

Toppa gärna med: 
2 dl vispgrädde
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Mixa samman ägg och banan. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner äggvisp och smör. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med sötströ och vanilj.

 
 
 
Muffins med blåbär och banan - Baka Sockerfritt