Hoppa till innehåll

Muffinstips!

      Då och då bläddrar jag igenom mitt receptarkiv, det kan vara för att få inspiration eller för att jag är ute efter något specefikt recept. Här senast återupptäckte jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Muffinstips! - Baka Sockerfritt
 
 

 
Då och då bläddrar jag igenom mitt receptarkiv, det kan vara för att få inspiration eller för att jag är ute efter något specefikt recept. Här senast återupptäckte jag dessa gamla godbitar – det vill säga härliga hallon- och blåbärsmuffins! Jag älskar minst sagt att baka med bär. Fräscht, gott och gör bakverk saftiga! Pricken över i:et blir förstås det kanelsmul som jag fördelat ovanpå varje muffins. Mmmm…
 
Receptet innehåller hasselnötsmjöl, vilket jag tycker är toppengott att baka med. Detta går dock bra att byta ut mot mandelmjöl (även om förstås smaken då också blir lite annorlunda). 
 
 

Muffinstips! - Baka Sockerfritt

Hallon- och blåbärsmuffins – 4 till 6 stycken

Muffins:
40-50 gram hallon och blåbär 
40 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl (går bra att byta ut mot mandelmjöl)
½ dl mjölk
2 msk kokosmjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
2 krm kanel

Smulöverdrag:
15 gram rumsvarmt smör
3 msk mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl (går bra att byta ut mot mandelmjöl)
2 tsk sockerersättning
2 krm kanel

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, mjölk och smör. Fördela smeten i muffinsformar. Rör försiktigt ner bären (jag använder frysta som fått tina) eller tryck ner bären i varje muffins.

Smulöverdrag
Blanda de torra ingredienserna med rumsvarmt smör. Strö över smulet på muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

 

Muffinstips! - Baka Sockerfritt