Hoppa till innehåll

Mug cake med banan och choklad

Mug cake är en jättelättgjord kaka som går att svänga ihop på en sisådär 5 minuter. Släng ner alla ingredienser i en skål, blanda, häll ner i en mugg och värm i micron. Dessa mug cakes.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mug cake är en jättelättgjord kaka som går att svänga ihop på en sisådär 5 minuter. Släng ner alla ingredienser i en skål, blanda, häll ner i en mugg och värm i micron. Dessa mug cakes passar att äta som frukost, mellis, enklare lunch/middag eller som dessert! Då jag tycker mycket om kombinationen banan och choklad, gjorde jag en mug cake med bland annat dessa två ingredienser. Kakan toppade jag med vispad grädde, smaksatt med vanilj.
 
Tänk att det redan är fredag och snart helg igen. Jag började dagen med en frukosträff på mitt favoritfrukostställe (Gateau) och har precis kört step med min favoritledare! Jag har även sett Star Trek filmen på bio, vilken inte föll mig helt i smaken, även om den var underhållande för stunden.
 
 
Mug cake med banan och choklad - Baka Sockerfritt
 
 
Mug cake med banan och choklad – 1 portion

½ banan
1 ägg
2 msk mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
ca 1 -1 ½ msk sötströ eller annan sötning
1-2 tsk kakao
½ krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Blanda de torra ingredienserna med varandra. Mosa banan och bland noga ner detta samt ägg bland de torra ingredienserna. Smörj en kopp med kokosolja (eller annan olja) och häll ner smeten i denna.  Ställ muggen i micron och värm på full effekt i 2 minuter. Servera med vaniljgrädde (eller liknande)!

Mug cake med banan och choklad - Baka Sockerfritt