Hoppa till innehåll
Open navigation

Pumpamugcake

Glad Halloween på er alla! Kanske har ni halvdag idag? Eller till och med är lediga? Själv hoppas jag på att i varje fall få gå någon timme tidigare (vi har inte halvdagar, utan får fyra.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glad Halloween på er alla! Kanske har ni halvdag idag? Eller till och med är lediga? Själv hoppas jag på att i varje fall få gå någon timme tidigare (vi har inte halvdagar, utan får fyra klämdagar per år att ta ut när vi vill). Ska ni göra något speciellt denna Halloween-helg? Själv har jag inget speciellt eller vidare festligt inbokat… Förutom att jag ska hålla en fika på söndag, som jag ser fram emot (men det har inget med Halloween/ Alla helgona att göra)!
 
För den som vill baka något med pumpa till Halloween, och dessutom vill att det ska gå snabbt och ha det omedelbums (och där med basta), kommer jag nu med receptet för er. En mugcake med butternutsquash/butternutpumpa! Det blir jättegott! Kakan får dessutom en härlig färg. Jag smaksätter min mugcake med kanel, och lite, lite malen ingefära. Var försiktig med ingefäran, då den är stark (se där, lite julkryddor fick jag in också). Ha en underbar fredag!
 
 
Pumpamugcake - Baka Sockerfritt
 

Pumpamugcake

30 gram buternutsquash i bitar
1 ägg
1 ½ msk vispgrädde
15 gram valnötter
2 msk mandlemjöl
1 msk sötströ (drygt)
½ tsk bakpulver
1 krm kanel
1/3 krm malen ingefära

Skär 30 gram butternutsquash i bitar och koka bitarna mjuka i vatten. Häll av vattnet och tillsätt resterande ingredienser. Mixa tills allt blandats. Fördela smeten i en smord kopp. Värm i mikrovågsugn i ca 2 minuter.

Pumpamugcake - Baka Sockerfritt