Hoppa till innehåll
Open navigation

Mugcake med butternutsquash

Jag har ju lovat massor av recept innehållande pumpa/butternutsquash (som liknar varandra, men jag kör för enkelhetens skull på butternutsquash), och det löftet ska givetvis hållas! Varför.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har ju lovat massor av recept innehållande pumpa/butternutsquash (som liknar varandra, men jag kör för enkelhetens skull på butternutsquash), och det löftet ska givetvis hållas! Varför inte starta, eller avsluta, måndagen med en mugcake bestående av just detta? Det blir jättegott! Kakan får en härlig färg dessutom. Jag smaksätter min mugcake med kanel, och lite, lite malen ingefära. Var försiktig med ingefäran, då den är stark.
 
Jag har lyckan att vara ledig en hel vecka till mellan mina två jobb! Min första lediga dag  var i torsdags, och min sista är så på söndag. Härligt!
 
 

Mugcake med butternutsquash - Baka Sockerfritt
 

Mugcake med butternutsquash

30 gram buternutsquash i bitar
1 ägg
1 ½ msk vispgrädde
15 gram valnötter
2 msk mandlemjöl
1 msk sötströ (drygt)
½ tsk bakpulver
1 krm kanel
1/3 krm malen ingefära

Skär 30 gram butternutsquash i bitar och koka bitarna mjuka i vatten. Häll av vattnet och tillsätt resterande ingredienser. Mixa tills allt blandats. Fördela smeten i en smord kopp. Värm i mikrovågsugn i ca 2 minuter.

Mugcake med butternutsquash - Baka Sockerfritt