Hoppa till innehåll

Mugcake med chokladkräm

      Favoriter i repris på en himlans smarrig mugcake – närmare bestämt en med chokladkräm i! Mugcakes är ju väldigt tidseffektivt att svänga ihop och är dessutom lätt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mugcake med chokladkräm - Baka Sockerfritt
 
 
 

Favoriter i repris på en himlans smarrig mugcake – närmare bestämt en med chokladkräm i! Mugcakes är ju väldigt tidseffektivt att svänga ihop och är dessutom lätt att göra och är lätt att göra hälsosamma. Denna variant har jag smaksatt med bitermandelarom vilke ger en fin mazarinsmak. Det har blivit en av mina favvomugcakes! På bilderna har jag blandat löst vispad grädde med hackad choklad och lite vaniljpulver och serverat detta till.

 
 
Mugcake med chokladkräm - Baka Sockerfritt

 

Mugcake med chokladkräm – 1 portion

Mugcakesmet:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk mjölk/grädde (valfri sort)
ca ½ msk sockerersättning
½ krm vaniljpulver
1-2 droppar bittermandelarom

Chokladkräm:
2 färska dadlar, urkärnade
15 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Mugcakesmet
Blanda alla ingredienser till smeten.

Chokladkräm
Smält chokladen och mosa därefter ner färska dadlar och blanda noga. Klicka ner chokladkrämen i några få klickar i mazarinsmeten.

Smörj en kopp med smör/olja och fördela i smeten. Värm på full effekt i mikrovågsugn i ca 1 1/4 – 1 ½ minut. Vänd upp och ner på koppen för att få ut kakan och servera med exempelvis grädde.

 

 

Mugcake med chokladkräm - Baka Sockerfritt