Hoppa till innehåll

Mumsiga bananmuffins

Jag hoppas ni hade ett trevligt och roligt nyårsfirande igår! Själv var jag hos min sambos brorsa som har en lägenhet i stan. Det var mycket trevligt,med härliga människor. Lägenheten var.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag hoppas ni hade ett trevligt och roligt nyårsfirande igår! Själv var jag hos min sambos brorsa som har en lägenhet i stan. Det var mycket trevligt,med härliga människor. Lägenheten var dessutom högst upp i fastigheten, så utsikten vid tolvslaget var jättebra! Idag gick jag upp betydligt senare än vad jag brukar göra, men jag tror ändå att det var timmar innan den genomsnittliga 23-åringen gick upp. Jag tycker nämligen inte om att sova bort dagen, speciellt som jag värderar mina lediga dagar så högt! Jag har hittills hunnit med en hel del, fast klockan bara är fyra på nyårsdagens eftermiddag. Jag har tagit en morgonpromenad, hunnit blogga, måla i familjehuset och en fikastund i stan. Nu blir det att fortsätta med hemsidan, ta en promenad med en vän och baka till en annan vän som “beställt” Peanut butter cups!

Någon mer än jag som känner sig något svullen vissa dagar efter jul och nu nyår? Då kan det vara skönt att baka något lite lättare. Idag bjuder jag på ett recept på saftiga bananmuffins. De innehåller inget smör, men det är omöjligt att märka när man smakar på dom. Jag rekommenderar varmt att smält ljus choklad och bre på muffinsen, det är underbart gott! Jag använde små muffinsformar, och då räckte receptet till 5 stycken muffins.

 

Mumsiga bananmuffins - Baka Sockerfritt
 

Mumsiga bananmuffins – 5 små muffins

1 ägg
1 banan
1 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
2 tsk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg banan och ägg i en bunke och mixa. Tillsätt reserande ingredienser och blanda noga. Fördela smeten i en muffinsformar. Om man vill stoppas en liten chokladbit ner i varje muffin. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tips: Smält ljus sockerfri choklad att bre på muffinsen!

Mumsiga bananmuffins - Baka Sockerfritt